Vörösbor ABC

Házigazda: Kelemen András

Kékszőlő fajták a világban és itthon: kékfrankostól a cabernet sauvignonig. Vörösbor készítés, borvidékek, kóstolás és vakteszt.

 

Amiről beszélgetünk:

Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?

A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzőik.

Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor?

Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

  

Amiket biztosan kóstolunk:

kékfrankos

pinot noir

merlot
cabernet sauvignon

syrah

cabernet franc

  

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor.
átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról.

 

Szint:

Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2018. március 13. 19:00 - 21:00

7 500 Ft
7 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2018. október 31. 19:00

Kelemen András

2018. október 18. 19:00

Kelemen András

2018. október 9. 19:00

Kelemen András

2018. november 22. 19:00

Wágner Ádám

2018. október 16. 19:00

Kelemen András

2018. december 13. 19:00

Szabados Erika

2018. október 10. 19:00

Kelemen András