Vörösbor ABC – Debrecen

Házigazda: Kelemen András

Kékszőlő fajták a világban és itthon: kékfrankostól a cabernet sauvignonig. Vörösbor készítés, borvidékek, kóstolás és vakteszt.

 

Amiről beszélgetünk:

Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?

A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzőik.

Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor?

Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

  

Amiket biztosan kóstolunk:

kékfrankos

pinot noir

merlot
cabernet sauvignon

syrah

cabernet franc

  

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor.
átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról.

 

Szint:

Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 

Javasolt érkezés: 18.50

 

Ajándékjegyek beváltása >>>

2019. március 19. 19:00 - 21:00

8 000 Ft
7 500 Ft
Helyette ajánljuk:

2019. május 27. 19:00

Kelemen András

2019. május 24. 19:00

Kelemen András

2019. június 17. 19:00

Kelemen András

2019. június 4. 19:00

Kelemen András

2019. július 11. 19:00

Kelemen András

2019. augusztus 8. 19:00

Kelemen András