Zhao Zhou Teasuli

A bor, sör, és kávéforradalom után teafronton is nagy változások történnek. A legjobb teák esetében is fontos a teák termőhelye, a teacserjék vagy teafák kora, fajtája, a szüret ideje és a tealevelek feldolgozása. Akiknek ezek az információk még nem mondanak sokat, a különböző teákat kóstolva, hatásukat megfigyelve egészen különleges élményekben lehet részük.
A Zhao Zhou teaműhely még csak egy éve nyitott, de nekik köszönhetően mi is közelebb kerültünk a teákhoz. Most a Borsuli egy-egy délutánra Teasulivá változik, ahol szó lesz arról, hogyan kell egy teát jól elkészíteni, mi a különbség a fehér, a zöld, fekete, vagy a puer és a wulong között. Tálos Gábor, a Zhao Zhou vezetője mesél a teákról és azokról az élményekről és tapasztalatokról, amikkel Ázsiában találkozott.

 

Amiről beszélgetünk:
A leghíresebb teatermelő területek
A tea növény jellemzői
A tea fajtái, feldolgozásuk, oxidációs szintjük
A teakészítés lépései, víz hőfok, áztatási idők, eszközök
Mire figyeljünk az ízeken túl, a teakóstolás mikéntje
A teák élettani hatásai
A tea tárolásának, eltarthatóságának tudnivalói

 

Amiket biztosan kóstolunk:
4 különböző tea, a vendégek hangulatához igazítva
frissítő fekete vagy fehér tea
valamilyen izgalmas wulong tea
idős teafák leveleiből készült tea
puer tea

 

Azoknak ajánljuk, akik:
Szeretnének elmélyülni a teákban, nem félnek az új megtapasztalásától.
Átfogó képet szeretnének kapni a teák feldolgozásáról, az egyes fajták különbségeiről.
Szeretnek barátkozni, mert ahogy a bor, a tea is a megosztásról szól.

2017. augusztus 29. 17:00 - 20:00

5 500 Ft
5 000 Ft
Helyette ajánljuk:

2017. november 24. 17:00

Tálos Gábor