Helló pinot noir!

Házigazda: Csorba Gábor

Francia kékszőlő fajta, amely a világ borértői szerint a legizgalmasabb bort adja. Burgundia és Champagne évszázadok óta épít rá, pedig sem szőlészeti, sem borászati szempontból nem egyszerű fajta: vékony héjú, sérülékeny, törékeny.

 

Ezen az estén kiderül, hogy hódította meg a világot a pinot noir: több, egymástól nagyban különböző területről kóstolunk pinot noirokat, miközben szó estik a fajtáról, klasszikus és feltörekvő termőterületekről, és arról, hogy minek köszönheti töretlen sikerét a borkritikusok körében.

 

Amiről beszélgetünk:

pinot noir - így lett egy francia fajta a világ legnépszerűbb kékszőlője

milyen a pinot noir, ha Burgundiában, Németországban, Új-Zélandon vagy épp Argentínában készül

eredetvédelmi rendszerek, tipikus és atipikus karakterek

 

Amiket biztosan kóstolunk:

St Andrea Pinot Noir, Eger

Bott Frigyes Pinot Noir, Muzsla

Maison Roche de Bellene, Bourgogne Rouge 

Pannonhalmi Apátság Pinot Noir

Matua Lands & Legends

Thibault Liger-Belair Nuits St. Georges La Charmotte 

Montes Alpha Pinot Noir, Chile

 

Azoknak ajánljuk, akik:

ismerik a szőlőfajtákat és könnyen megkülönböztetik a belőlük készített borokat

szeretnék jobban megismerni a pinot noir fajtát

gyakran kóstolnak és ismerik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

 

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

üdvözlőital

kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

  

Javasolt érkezés: 18.50

2019. június 24. 19:00 - 21:00

9 500 Ft
9 000 Ft

Szőlőfajták – pinot noir