Vörösbor ABC – Kecskemét

Házigazda: Dora Tóth Imre

Kékszőlő fajták a világban és itthon: kékfrankostól a cabernet sauvignonig. Vörösbor készítés, borvidékek, kóstolás és vakteszt.

 

Amiről beszélgetünk:

Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?

A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzőik.

Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor?

Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

  

Amiket biztosan kóstolunk:

kékfrankos

pinot noir

merlot
cabernet sauvignon

syrah

cabernet franc

  

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat
kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor
átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról

2018. március 20. 19:00 - 21:00

7 500 Ft
7 000 Ft