Belyó Petra

Belyó Petra

Hét éve naponta beszél borászainkkal - borászati kapcsolattartóként dolgozik. Előtte az olajiparban dolgozott, de amikor 30. szülinapjára - amit Kuala Lumpurban ünnepelt a Petronas tornyok lábánál - egy bortanfolyamot kapott ajándékba, rájött, hogy borral akar foglalkozni.
Eredetileg két diplomás közgazdász. Sokat élt külföldön: Prágában, Zágrábban, Lundban, de járt Tibetben és megmászta a kínai szent hegyeket is. A fehérborokért tud leginkább rajongani, főleg a sauvignon blancért, mióta először kóstolt Cloudy Bayt.

Csorba Gábor

Csorba Gábor

Tizenöt éve kezdett diákként dolgozni a Bortársaságnál. Évekig a Lánchíd boltot vezette, most a bolti értékesítés és képzés vezetője, borkóstolókat tart és tévéműsorokban is sokszor ajánl borokat. Sokat és jól kóstol, precízen elemez, úgyhogy nem volt kérdés, hogy az Így iszunk mi lesz az ő témája. A borok mellett a versenybiciklizés, a tenisz és a futás a szenvedélye. Még csak pár hónapja volt a cégnél, amikor Tálos Attila felhívta egy kóstolóra a Bortársaság akkori irodájába. Pók Tamás Zengőjét  kóstolták - ez volt élete első „barrique” bora, ami azóta is emlékezetes.

Dora Tóth Imre

Dora Tóth Imre

Nála az egész sztori egy pohár egri bikavérrel kezdődött. Aztán jött a gyöngyösi főiskola, a bortechnológus szak és nem sokkal később a kecskeméti Bortársaság csapatában találta magát gasztronómiai képviselőként. 2012 óta járja a legjobb éttermeket a környéken, munka közben is sokat kóstol, tanul, tapasztal. A legkedvesebb borvidéke a Balaton-felvidék, ezen belül is a Káli-medence, a maga ásványos boraival, és az olaszrizlinggel.

Dr. Fiáth Attila

Dr. Fiáth Attila

A Budapesti Corvinus Egyetem professzora, nemzetközi borakadémikus.

Legjobban tanulni és tanítani szeret, igazi hivatása ez. 2014-ben az év oktatójává választották. Ő maga is örök diák, aki megjárta a „felsőpolcokat”: tanult Cambridge-ben, a Harvardon és jelenleg az Institute of Masters of Wine hallgatója. Húsz éve szerette meg a borokat, és azóta kóstol rendszeresen és rendszertelenül évi több ezer bort a világ minden részéről. Mindenivó, de a kedvenc bora: a Champagne!

Félix Miklós

Félix Miklós

2010 óta van velünk, a Bortársaság – Allee boltvezetője. Előtte Ausztráliában dolgozott az egyik legnagyobb borászatnál. Itt csinálta meg a WSET felsőfokát is, aztán a honvágy hazahozta. Szakácsként végzett, rajong a gasztronómiáért, folyamatosan képzi magát és még otthon is ő a főnök a konyhában.

2010 decemberében a Lánchíd hotelban kóstolta a legemlékezetesebb borát. Nem titok, egy szitakötős bordeauxi (La Demoiselle De Sociando-Mallet) volt.

Furják Andrea

Furják Andrea

A Borsuli vezetőjeként dolgozik nálunk. Az egyetem után első útja Belgiumba vezetett, ahol egy hotel borospincéjében volt az első meghatározó élménye. A bor neve: Chateau Beychevelle.

Talán ezért is költözött később Franciaországba. A Yachts of Seabourn-nál volt Head Sommelier, majd két évig Dubaiban és a Maldív-szigeteken volt WSET tréner. Ekkor a világ 4 legjobb WSET oktatója közé választották Londonban. Jógázik, imádja a filmeket és Budapestet.

Kelemen András

Kelemen András

Jó évjáratban került a Bortársasághoz; a Rózsakertben ő a "boros", már 2009 óta. Földrajz és töri tanár, a borokon kívül a társadalomföldrajzért és a politológiáért rajong.

Az első vörösbor, amit kóstolt és ami sajnos azóta is felejthetetlen számára, egy bócsai kékfrankos volt, még a középiskolai évekből. Azóta sokat szofisztikálódott az ízlése: kóstolt már 2006-os Chateau Margaux-t is. Na ez nagyon beégett neki!

Vincze Endre

Vincze Endre

Lánchíd utcai borboltunk egyik alapembere, aki tudja, hogy a borkóstolás itt szakmai ártalom – ezért is jár bringával dolgozni minden egyes nap.

Élt már Angliában, Olaszországban és Franciaországban is, és valami megmagyarázhatatlan véletlen folytán mindig szőlővel vagy borral került kapcsolatba.

Szabadidejének jó részét a konyhában tölti, ahol nemcsak ételeket, hanem sört is főz - néha ugyanabban a fazékban, amiben előző vásárnap még a húsleves rotyogott. Kedvenc borával kapcsolatban érdemes hétről-hétre újra megkérdezni, de az biztos hogy egy finom pezsgőre bármikor kapható.

Wágner Ádám

Wágner Ádám

Öt éven át dolgozott a Lánchíd utcai borboltban, majd az Andrássy úton nyílt üzlet vezetője. Egy Loire-völgyi szüretet követően gasztronómiai képviselő a Balaton északi partján. Jól kóstol, figyelmes, nagy türelemmel mesél és magyaráz. Ha éppen nem borokkal foglalkozik, akkor a Balaton hegyein fut vagy túrázik. Imádja a klasszikus- és jazz zenét is. Legkedvesebb borai az adott termőhelyről mesélnek, legnagyobb élménye pedig egy a Pol Roger pezsgőháznál kóstolt évjáratos champagne-hoz fűződik.