Rozé ABC

A rozé hiába a borszeretők nyári limonádéja, sokkal több van benne, mint először gondolnánk. A könnyű és gyümölcsös borokon túl a rozé lehet testes, már-már vörösboros, és friss, illatos, fehérborra emlékeztető is.

 

Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozé a világ különböző pontjain.

 

Amiről beszélgetünk:

Rozé termelő vidékek a világban és Magyarországon.

A legfontosabb kékszőlő  fajták és jellemzői, amiből rozé bor készül.

Rozé  készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.

Mire figyeljünk rozé kóstoláskor?

Rozé stílusok és kategóriák

 

Amiket biztosan kóstolunk:

Pannonhalmi Tricollis Rosé

Takler Pinot Noir Rosé, Szekszárd

Veuve Clicquot Rosé (Non-vintage)

Figuiére Rosé Premiére, Provence

Santa Digna Cabernet Sauvignon Rosé, Chile

Dúzsi Kékfrankos Rosé, Szekszárd

Ruppert A Beszélő Virágok Kertje (kékfrankos siller), Villány

 

Azoknak ajánljuk, akik:

Szeretik a rozékat és megismernék a legfontosabb fajtákat, amelyekből rozé készülhet.

Szívesen megismernének többféle rozé stílust, a sillertől a pezsgőig, a könnyedtől a testesig.

Kíváncsiak, hogyan készülnek a rozék.

 

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

 

A borokon kívül minden kóstolón van:

Üdvözlőital

Kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez

Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj

Korlátlan mennyiségű ásványvíz

Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz


A téma dátumai
Borsuli Budapesten
Borsuli Vidéken
Rozé ABC
10. 15. 19:00 - 21:00

Rozé ABC - Megtelt

8 000 Ft
7 500 Ft
Ajándékjegy
8 000 Ft
7 500 Ft