Bestillo – Pálinkafőző a házban
Ezen az estén a Czakó Gábor pálinkafőző mester és párja, Mónika lesznek a vendégeink, aki bepillantást engednek abba a szinte mérnöki munkába, amit nap mint nap végeznek.
Jelenleg nincs meghirdetve esemény a témához. Nézz vissza máskor!
A mesébe illő zempléni faluban, Boldogkőváralján található házaspár Móni és Gábor pálinkafőzdéje. Organikusan művelt gönci barack, kizárólag a fáról válogatott, kimagozott gyümölcs helyi gazdáktól a Zempléntől a Bodrogközig. Hihetetlen precizitással gondozzák a gyümölcsöt, és a minőség iránti elkötelezettséggel készítik a pálinkát: Gáborék csak a tökéletesen ép és egészséges gyümölcsöt engedik a lepárlóba, vegyszerek helyett pedig inkább a növények immunrendszerét erősítik természetes szerekkel. Maximalista pálinkafőzők, akik a kajszit 8-10 alkalommal is szüretelnek a vár fölötti ültetvényeikről, és nem, hogy a vadcseresznyét, még a málnát is kimagozzák, nehogy a megroppanó magtól keserű legyen a párlat.
Hol és hogy készülnek a Bestillo pálinkák? Milyen egy cuvée, ha nem borról, hanem pálinkáról van szó?
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Mrs. Millicent Speakeasy Gin
- Mrs. Millicent Summereasy Gin
- Gönci Barack Pálinka
- Szilva Pálinka
- Málna Pálinka
- Piros Vilmoskörte Pálinka
- Piros Vilmoskörte Párlat
- Vilmoskörte Pálinka
- + meglepetések
Szint:
kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 10% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!