Borász a házban – Balassa István
Ezen az estén Istvánnal közösen kóstoljuk a Balassa pince hét borát, miközben mélyére ásunk Tokajnak is.
Jelenleg nincs meghirdetve esemény a témához. Nézz vissza máskor!
Balassa István a borvidék 11 dűlőjében, 45 parcellában, összesen 18 hektárról készít borokat. Közülük a Mézes Mály volt az első, mindössze 0,8 hektáros terület, ma pedig a híres Szent Tamást tartja az egyik legjobb és legösszetettebb termőhelynek.
Borait németes precizitással, nagymúltú birtokoknál tapasztalt letisztult stílusban készíti, a birtokbortól a parcellaválogatásig, a csontszáraz furminttól a 6 puttonyos aszúig. Ha nem borászkodna, akár fotós is lehetne, a gitárokról legalább annyit tud, mint a borkészítésről, és az elmúlt években a kétkezi munkások mellé négylábúakat is szerződtetett a pincéhez.
Amiket biztosan kóstolunk: *
- Balassa Furmint 2023
- Balassa Betsek Furmint 2023
- Balassa Szent Tamás Furmint 2021
- Balassa Szent Tamás Hárslevelű 2023
- Balassa Édes Szamorodni 2021
- Balassa Villő 6 puttonyos Aszú 2017
- +1 meglepetés a borásztól
Szint:
Kezdő /bárki számára érthető és élvezhető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvények idejére, kérjük, hagyd otthon.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!