Borász a házban – Bott Frigyes
Ezen az estén Frigyes nemcsak elmondja, hanem meg is mutatja, hogyan változott a borászat stílus az évek során, ahogy arról is mesél, hogy választ fajtákat, területeket, házasításokat és milyen tervei vannak a következő időszakra, miközben több újdonságot is megkóstolunk.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2022. 09. 27., kedd 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Közel tíz hektár szőlőterület a Garam-mentén, borbár és borszaküzlet Révkomárom főterén, Duna-parti boutique vendégház és borterasz Dunaradványban.
Bott Frigyesék az elmúlt években pazar kis mikrokozmoszt épített fel a határ túloldalán, miközben a pincében a borok is rengeteget változtak.
A körzővel rajzolt stílusról néhány év alatt álltak át a részletgazdag, szűretlen borokra, miközben folyamatosan tanultak és járták a világ borvidékeit. Frigyes borai ma úgy natúrak, hogy megmaradtak közérthetőnek és tisztának, a választék évről évre színesebb. Ami közös bennük, hogy egytől egyig biodinamikusan művelt szőlőből, spontán erjesztve készülnek, szűrés és derítés nélkül, minimális kénnel, a muzslai Öreg-hegyről.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Bott Frigyes Granum Cuvée 2021 (Bio)
- Bott Frigyes Sauvignon Blanc 2021 (Bio)
- Bott Frigyes Olaszrizling 2021 (Bio)
- Bott Frigyes Juhfark 2021
- Bott Frigyes Kadarka 2021 (Bio)
- Bott Frigyes Pinot Noir 2021
- Bott Frigyes Muzsla 2020
- Bott Frigyes Faricka Kékfrankos 2020
Szint:
Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!