huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Borász a házban – Leclerc Briant (Champagne) - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Borász a házban – Leclerc Briant (Champagne)

Erre az egyedülálló kóstolóra Pierre Bettinger, a birtok kereskedelmi vezetője érkezik hozzánk Épernay-ből, hogy kulisszatitkokat osszon meg velünk.

Borász a házban – Leclerc Briant (Champagne)
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2023. 03. 30., csütörtök 19:00
  • 2023. 03. 30., csütörtök 19:00
Furják Andrea
HÁZIGAZDA
Furják Andrea
MEGTELT!
Normál ár
29 500 Ft
Klub ár
28 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Az elmúlt években többször jártunk Champagne-ban, hogy színes egyéniségeket, kivételes termelőket keressünk, olyan growereket és kisebb házakat, akiknél a természetes borkészítés alapvetés.

Így jutottunk el a Leclerc Briant-hoz, az öt generációt megélt champagne-házhoz, ahol az első dűlőszelektált champagne készült, és Pascal Leclercnek köszönhetően élenjárók voltak a biodinamikus művelésben is.

Bár Pascal halála után úgy tűnt, a ház feledésbe merül, végül egy amerikai házaspár, Mark Nunelly és Denise Dupré megvásárolták a birtokot, és Hervé Jestint, a biodinamika legnagyobb champagne-i szakértőjét bízták meg, hogy vigye tovább a ház örökségét és vízióját.

Erre az egyedülálló kóstolóra Pierre Bettinger, a birtok kereskedelmi vezetője érkezik hozzánk Épernay-ből, hogy kulisszatitkokat osszon meg velünk a pince működéséről, a szőlőművelés és pezsgőkészítés filozófiájáról, és a birtok legszebb champagne-ain keresztül mutassa meg, milyen részletekben találjuk a Leclerc Briant egyediségét.

Vendégünk:

Pierre Bettinger - Kereskedelmi vezető

Fontos:

A kóstolón a beszélgetés angol nyelvű.

Amiket biztosan kóstolunk:

  • Brut Reserve Champagne (Bio)
  • Extra Brut Rosé Champagne (Bio)
  • Extra Brut Millésime 2016
  • Brut Reserve Champagne Magnum (Bio)
  • Blanc de Meuniers 2016
  • Le Clos des Trois Clochers 2015
  • Cuvée Abyss Millésime 2017 (Bio)

Szint:

Haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom