Borász a házban – Pascal Jolivet
Ezen a különleges estén Clément Malochet-val, a borászat kereskedelmi vezetőjével beszélgetünk és kóstolunk együtt.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2024. 11. 13., szerda 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Pascal Jolivet egy bohém, de egyben rendkívül tudatos borász, akinek sokat köszönhet a Loire menti borvidék. Feladatának tekinti a terroir, a termőhely bemutatását a helyi fehér szőlőfajtán, a sauvignon blanc-on keresztül. A cél egyedülállóan kifinomult fehérborok készítése, a Loire-völgy izgalmas klímájának és talajainak hű képmásai. Elszakad az arrafelé bevett gyakorlattól, borait a kezdetektől a lehető legtermészetesebben készíti, amiért sokan különcnek tartják az elején.
Profi csapattal készít évről-évre kifogástalan minőségű, őszinte és természethű borokat. Pascal minden mozdulatával a fajta klasszikus, óvilági, időtálló értékeire hívja fel a figyelmet.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Pascal Jolivet Blanc Fumé
- Pascal Jolivet Sancerre blanc Sauvage
- Pascal Jolivet Sancerre rosé
- Pascal Jolivet Sancerre rouge "La Bondenotte"
- Pascal Jolivet Pouilly Fumé Terre Blanches
- Pascal Jolivet Sancerre Clos du Roy
- Pascal Jolivet Pouilly Fumé Indigéne
Szint:
Kezdő /bárki számára érthető és élvezhető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvények idejére, kérjük, hagyd otthon.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!