Borász a házban – Ruppert Pince
Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2022. 08. 10., szerda 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Modern feldolgozó és érlelő a Villányi borvidék egyik apró falvában, Babarcszőlősön, és 10 hektár szőlő a közeli Diósviszlón.
Ruppert Ákosék húsz éve készítenek borokat mérnöki precizitással és művészi arányérzékkel, mégis olyan, mintha egy teljesen új borászatról lenne szó: a közel 30 hektár helyett újra visszaálltak a családias, 10 hektáros birtokméretre, a palackok új címkéi köré egy teljes mesevilágot építettek fel, a fajták helyett pedig saját, márkás stílusú boraikra és házasításaikra került a hangsúly.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Ruppert Zizzzi 2021 (gyöngyözőbor)
- Ruppert Tűk és Tavirózsák 2021 (rozé)
- Ruppert Chardonnay 2021
- Ruppert Cabernet Sauvignon 2018
- Ruppert Merlot 2017
- Ruppert Villányi Franc 2017
- Ruppert Villányi Franc 2015 Magnum
- Ruppert Alíz 2017 (vörös cuvée)
Szint:
Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!