Borász a házban – Szabó Gyula (Káli Kövek)
Gyula most először lesz vendégünk a Borsuliban, és mesél az elmúlt közel másfél évtized kihívásairól, a francia mintára készített faluborok jelentőségéről és arról is, hogyan kapcsolódott össze benne a borkészítés a harcművészettel.
Jelenleg nincs meghirdetve esemény a témához. Nézz vissza máskor!
Szabó Gyula a 2000-es évek elején látta meg a lehetőséget nagyszülei birtokának bőtermő mandulafáiban és cserélte a nagyvárosi pezsgést köveskáli nyugalomra.
A borkészítés csak hobbinak indult a frissen vásárolt szomszéd telken, végül mégis vállalkozássá nőtt, amikor 2009-ben, néhány barátjával megalapította a Káli Kövek borászatot.
A Káli Kövek ma az egyik legismertebb birtok a Balaton-felvidéken, Gyula pedig saját 45-50 éves organikusan művel olaszrizling tőkéi mellett köveskáli négociant-ként kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és elsősorban környékbeli szőlősgazdák egészséges szőlőiből készít életteli faluborokat, tradicionális módszerekkel, sok-sok kézi munkával.
Friss borokat, mintákat is kóstolunk a borásszal a jól ismert, elegáns válogatások, és izgalmas vörösborok mellett.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Káli Kövek Rizling 2021
- Káli Kövek Rozé 2021
- Káli Kövek Rezeda Olaszrizling 2021
- Káli Kövek Zánka Rajnai Rizling 2021
- Káli Kövek Szentbékkálla Rosé 2021
- Káli Kövek "Szűretlen" Furmint 2021
- Káli Kövek Merlot Kékfrankos 2020
- +1 meglepetés a borásztól
Szint:
Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!