Borász a házban vidéken – Balassa
Ezen az estén Istvánnal közösen kóstoljuk a Balassa pince hét borát, miközben mélyére ásunk Tokajnak is.
- Pécs, Széchenyi tér 1.
- Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.
- Szeged, Oroszlán utca 4.
- 2024. 12. 11., szerda 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
1999 óta jónéhány szüreten van túl Tokaj-Hegyalján, és egyike azoknak az újgenerációs borászoknak, akik minőségi törekvéseikkel új fejezetet kezdtek Tokaj történetében.
Balassa István a borvidék több, mint 10 dűlőjében, összesen 18 hektárról készít borokat. Közülük a Mézes Mály volt az első, mindössze 0,8 hektáros terület, ma pedig a híres Szent Tamást tartja az egyik legjobb és legösszetettebb termőhelynek.
Borait rendkívüli precizitással, nagymúltú birtokoknál tapasztalt letisztult stílusban készíti, a birtokbortól a parcellaválogatásig, a csontszáraz furminttól a 6 puttonyos aszúig. Ha nem borászkodna, akár fotós is lehetne, és az elmúlt években a kétkezi munkások mellé négylábúakat is szerződtetett a pincéhez.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Balassa Furmint 2023
- Balassa Betsek Furmint 2023
- Balassa Szent Tamás Furmint 2021
- Balassa Édes Szamorodni 2021
- Balassa 6 Puttonyos Aszú Villő 2017
- Balassa Szent Tamás Hárslevelű 2023
- +1 meglepetés a borásztól
Szint:
kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!