Borász a házban vidéken – Ruppert Pince
Ezen az estén Ákos és párja, Katus lesznek a vendégeink, és mesélnek az új irányról, az ökológiai gazdálkodás kihívásairól, és arról is, miért a villányi franc-ban látják a jövőt a borvidék más borászaihoz hasonlóan.
- Debrecen, Simonffy u. 2/C
- Szeged, Oroszlán utca 4.
- Pécs, Széchenyi tér 1.
- 2024. 11. 15., péntek 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Ruppert Ákosék több, mint húsz éve készítenek borokat a villányi borvidék apró falvában, Babarcszőlősön, mérnöki precizitással és művészi arányérzékkel. A húsz év ellenére, mégis olyan, mintha egy teljesen új borászatról lenne szó: a közel 30 hektár helyett újra visszaálltak a családias, 10 hektáros birtokméretre. A szőlő a közeli Diósviszlón található. A palackok új címkéi köré egy teljes mesevilágot építettek fel, a fajták helyett pedig saját, márkás stílusú boraikra és házasításaikra került a hangsúly.
Amiket biztosan kóstolunk*:
- Ruppert Nyúl
- Ruppert Rosé vagy Siller
- Ruppert Kandúr
- Ruppert Szív Királynő (Syrah)
- Ruppert Cabernet Franc Classicus 2022
- Ruppert Merlot
- Ruppert Villányi Franc magnum
- Ruppert Alíz
- +1 meglepetés a borásztól
Szint:
Kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!