Borász a házban vidéken – St. Andrea
A Borsuli egyik legsikeresebb sorozata kóstoló-turnévá alakul, hogy vidéki borboltjaink vásárlóihoz is közelebb hozzuk izgalmas hazai borászatok meghatározó arcait.
- Pécs, Széchenyi tér 1.
- 2023. 12. 07., csütörtök 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Egyikük épp az egerszalóki St.Andrea birtok lesz, akik az elmúlt években hatalmas fejlődésen mentek keresztül, amire nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is felfigyeltek. A pince mérete közel duplájára nőtt, gyönyörű – vagy ahogy Gyuriék mondják, "méltó" – kóstolótér, palackos érlelő és raktár épült. A borokat tekintve ez leginkább azt jelenti, hogy a feldolgozó-rendszer és a technológia még precízebb borkészítést és magasabb minőséget tesz lehetővé. A fejlődés igazi motorja mégsem a bővülés, sokkal inkább a két generáció, ifjabb és még ifjabb Lőricz György közös alkotása a szőlőben és a pincében.
Hogy készülnek a St. Andrea borok? Ki dönt a házasításokról, amik évszázadok óta meghatározóbbak a fajtaboroknál ezen a vidéken? Miért gondolják Egert a világ legjobb borvidékének?
Ezen az estén ifj. Lőrincz György érkezik a borboltba zárás után, hogy a fehér és vörös házasítások, a csillagok és bikavérek kóstolásra közben minél többet megtudjunk a 45 hektáros birtok mindennapjairól.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- St Andrea Napbor Egri Csillag
- St Andrea Boldogságos
- St Andrea Örökké
- St Andrea Mária
- St Andrea Hangács Bikavér
- St Andrea Merengő Bikavér
- St Andrea Nagy-Eged Bikavér
Szint:
Kezdő /bárki számára érthető és élvezhető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, a helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Borainkat mindig Schott Zwiesel poharakból kóstoljuk
- az esemény estéjén 10% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!