huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Dél-Amerika - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Dél-Amerika

Dél-Amerika különös világ, a bortermesztés itt az Andok meredek dűlőibe koncentrálódik, gyakran 1500 méteres magasságban.

Dél-Amerika
Pécs, Széchenyi tér 1.
  • Pécs, Széchenyi tér 1.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2023. 01. 12., csütörtök 19:00
  • 2023. 01. 12., csütörtök 19:00
Kelemen András
HÁZIGAZDA
Kelemen András
MEGTELT!
Normál ár
12 000 Ft
Klub ár
11 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Ha a dél-amerikai borokat méltatjuk, jó eséllyel egy argentín malbec vagy chilei carmenére élményét kotorjuk elő az emlékeinkből, de ma már Uruguayból vagy Peruból is kóstolhatunk remek borokat.

Újvilágként emlegetjük őket, pedig a 16. századi spanyol gyarmatosítás óta termesztenek szőlőt és készítenek bort. Ma már bátran mondhatjuk: nem is akármilyet!

Hogy segíti Dél-Amerikai híres borvidékeit a különleges klíma? Mire használják az Andokból olvadó havat a borászatok? Hogy lehet akár 4-500 hektáron is organikusan gazdálkodni errefelé? A spanyol gyarmatosítás ellenére miért francia fajták lettek meghatározók?
Ezekről is beszélgetünk a kóstolón, miközben három ország híres vidékeiről kóstolunk borokat.

Amiről beszélgetünk:

  • A leggyakoribb fajták Dél-Amerikában
  • Híres borok, neves borászatok
  • Mit nézzünk a címkéken?
  • Régiók és borvidékek, klasszifikáció és szőlőtermesztés

Amit biztosan kóstolunk, többek között:*

  • Torrontés, Salta Argentína
  • Montes Outer Limits Sauvignon Blanc 2021 Chile
  • Kaiken Malbec Ultra Mendoza Argentína
  • Montes Alpha Pinot noir Chile
  • Clos de Los Siete, Michel Rolland, Argentína
  • Tannat, El Uru, Terrazul, Uruguay
  • Montes, Purple Angel Carmenere, Chile

Azoknak ajánljuk, akik:

  • A hétköznapi borokon kívül szívesen kóstolnának különleges tételeket.
  • Szeretnének jobban megismerni egy-egy híres dél-amerikai borászatot és borvidéket.
  • Elmélyülnének a helyi fajtákban.
  • Érdeklődnek a technológia és a terroir sajátosságai iránt.

Szint:

Haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom