Desszertbor ABC
Hogy készül az aszú és a sauternes? Milyenek az erősített borok? Erre az estére hét édes bort válogattunk össze, a késői szüretelésűtől a portóiig, hogy megmutassuk, mennyi izgalmas részlet, különböző karakter rejlik a desszertborokban.
Jelenleg nincs meghirdetve esemény a témához. Nézz vissza máskor!
Az édes borok – köztük az aszú – sokszor csak ünnepekkor kerülnek elő, és évtizedeket is pihennek a pincében. Ha magas cukortartalmuk szép savakkal párosul, a rengeteg, koncentrált illat és íz teljesen új dimenzióba helyezi a kategóriát.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Dr Bürklin Wolf Hommage á Luise Pfalz Németország
- Kikelet Late Harvest Tokaj
- Balassa Édes Szamorodni, Tokaj
- Veuve Clicquot Demi-sec Champagne
- Oremus 5 puttonyos Aszú Tokaj 2016
- Graham's Six Grapes Reserve Port
- Château Rieussac Sauternes
Szint:
kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!