huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Fehérbor ABC - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Fehérbor ABC

Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?

Fehérbor ABC
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2022. 12. 08., csütörtök 19:00
  • 2022. 10. 18., kedd 19:00
  • 2022. 10. 20., csütörtök 19:00
  • 2022. 11. 10., csütörtök 19:00
  • 2022. 12. 08., csütörtök 19:00
Belyó Petra
HÁZIGAZDA
Belyó Petra
MEGTELT!
Normál ár
9 500 Ft
Klub ár
9 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Mit jelent a spontán erjedés, és hogyan készül a fehérbor? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb fehérszőlő fajtákat és a belőlük készülő borokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a fehérbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárunk a kóstolt borokon keresztül.

Amiről beszélgetünk:

  • Fehérbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület fehérboros?
  • A legfontosabb fehérszőlő fajták és jellemzőik.
  • Fehérbor készítés részletesen - a szőlő művelésétől, a szüreten át, egészen a palackozásig.
  • Mire figyeljünk fehérbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?
  • Fehérbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Etyeki Kúria Irsai Olivér
  • Matua Sauvignon Blanc, Marlborough
  • Káli Kövek Rezeda Olaszrizling Káli-medence
  • Dr Bürklin Wolf Trocken Riesling Pfalz, Németország
  • Sauska Furmint Tokaj
  • Montes Alpha Chardonnay  Chile
  • Oremus Édes Szamorodni Tokaj

Azoknak ajánljuk, akik:

  • Szeretik a fehérbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
  • Kíváncsiak, hogyan készül a fehérbor.
  • Átfogó képet szeretnének kapni a fehérborok stílusáról és kóstolásukról.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

AMIKET BIZTOSAN KÓSTOLUNK

MONTES Alpha Chardonnay 2019

MONTESAlpha Chardonnay 2019

KIKELET Birtok Furmint 2019

KIKELETBirtok Furmint 2019

OREMUS Édes Szamorodni 2017

OREMUSÉdes Szamorodni 2017

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom