huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Fehérbor ABC - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Fehérbor ABC

Mik a legelterjedtebb fehérszőlő fajták a világban és itthon? Mitől függ, hogy a poharunkba kerülő chardonnay könnyed és illatos, vagy testes és vajas?

Fehérbor ABC
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2025. 01. 28., kedd 19:00
  • 2025. 01. 03., péntek 19:00
  • 2025. 01. 28., kedd 19:00
  • 2025. 03. 13., csütörtök 19:00
Perényi Ariel
HÁZIGAZDA
Perényi Ariel
MEGTELT!
Normál ár
11 500 Ft
Klub ár
11 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Mit jelent az erjedés, és hogyan készül a fehérbor? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb fehérszőlő fajtákat és a belőlük készülő borokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a fehérbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárunk a kóstolt borokon keresztül.

Amiről beszélgetünk:

  • Fehérbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület fehérboros?
  • A legfontosabb fehérszőlő fajták és jellemzőik.
  • Fehérbor készítés részletesen - a szőlő művelésétől, a szüreten át, egészen a palackozásig.
  • Mire figyeljünk fehérbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?
  • Fehérbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Pannonhalmi Főapátság St Martinus
  • Matua Sauvignon Blanc, Marlborough
  • Káli Kövek Rezeda Olaszrizling
  • Dr Bürklin Wolf Riesling Pfalz Németország
  • Oremus Mandolás Furmint Tokaj
  • Montes Alpha Chardonnay Chile
  • Gróf Degenfeld Édes Szamorodni Tokaj

Azoknak ajánljuk, akik:

  • Szeretik a fehérbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
  • Kíváncsiak, hogyan készül a fehérbor.
  • Átfogó képet szeretnének kapni a fehérborok stílusáról és kóstolásukról.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Italesse poharak a kóstoláshoz
  • az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke

Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom