huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Fehérbor Haladó - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Fehérbor Haladó

Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Pfalztól egészen Argentínáig.

Fehérbor Haladó
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
2023. 01. 26., csütörtök 19:00
  • 2023. 01. 26., csütörtök 19:00
Belyó Petra
HÁZIGAZDA
Belyó Petra
MEGTELT!
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


A Fehérbor ABC kóstolóin megismert fehér szőlőfajták, valamint a fehérbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.

Ezen az estén kevésbé ismert, és nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a németországi Pfalztól egészen a chardonnay szülőhazájáig, Chablis-ig. Hogyan és mitől lesz népszerű egy fajta? Milyen jellegzetességei vannak a zöldveltelininek vagy épp a verdejonak? Megkóstoljuk őket, hogy megmutassuk, milyen borokra figyel most a világ.

Amiről beszélgetünk:

  • fehérszőlő fajták, boraik és borkészítés - magasabb szinten
  • kevésbé ismert, feltörekvő fajták Argentínától Ausztriáig
  • borvidékek, fajtajegyek, technológiák 

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Telmo Rodriguez Basa, Verdejo Rueda, Spanyolország
  • Moulin de Gassac, Picpoul de Pinet Languedoc
  • Chenin blanc Dél-Afrika
  • Laurenz V Singing Grüner veltliner Ausztria
  • Fento Albarino Rias Baixas Spanyolország
  • Kreinbacher Somlói Juhfark Seelection
  • Colomé Estate Torrontés Argentína

Azoknak ajánljuk, akik:

  • Szeretnék jobban megismerni a világ borvidékeit
  • Elmélyülnének a fehérszőlő fajtákban és a belőlük készülő borokban
  • Érdeklődnek izgalmas, kevésbé ismert fajták, és a technológia, valamint a terroir sajátosságai iránt

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér- és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom