huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

15 000 Ft-tól ingyen szállítjuk ki!

0 Ft15 000 Ft
A kosár üres
Összesen
0 db
0 Ft

Felsőpolc - Champagne Vintage 2012 - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Felsőpolc - Champagne Vintage 2012

Ezen az estén hét különleges champagne-t, köztük egy rozét és egy magnumpalackos tételt is kóstolunk a 2012-es szüret terméséből, hogy közelebb hozzuk a limitált, vintage champagne-ok világát.

Felsőpolc - Champagne Vintage 2012
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2022. 02. 04., péntek 19:00
  • 2022. 02. 04., péntek 19:00
MEGTELT!
Normál ár
25 000 Ft
Klub ár
23 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Champagne legnagyobb ereje általában az állandóság: az évtizedeket felölelő alapboroknak és a belőlük készített cuvée-knek köszönhetően a stílus csak akkor változik, ha a “chef de cave”, azaz a pezsgőmester úgy akarja.

Mégis, akadnak olyan évjáratok - körülbelül tízévente egyszer-kétszer -, amikor a kivételes termés, az évszázados tapasztalat és a házak stílusa egy-egy vintage champagne-ban összpontosul.

2012 is ilyen év volt, pedig eleinte senki, még maguk a pezsgőmesterek sem számítottak rá. Komoly, kései fagyok, jégeső és kivételes hőség gyötörték a szőlőt Champagne-ban, de mindez csak a mennyiségre volt hatással, a minőséget a legjobb, 1959-es, 1990-es és 2002-es évjáratokéhoz hasonlítják.

Amiről beszélgetünk:*

  • Champagne legjobb területei és híres évjáratai
  • áldás és átok - avagy ilyen volt 2012 Champagne-ban
  • vintage champagne stílusok
  • neves champagne-házak és vintage pezsgőik

Amiket biztosan kóstolunk:

  • Piper Heidsieck Brut Vintage 2012
  • Paul Bara Special Club 2012
  • Veuve Clicquot Ponsardin Vintage Rosé 2012
  • Charles Heidsieck Brut Millésime 2012
  • Pol Roger Sir Winston Churchill 2012
  • Deutz Brut Millésime 2012 Magnum
  • Dom Perignon 2012

Azoknak ajánljuk, akik:

  • szeretnék jobban megismerni Champagne különböző területeit, champagne-házait és évjáratait
  • kíváncsiak, miben különbözik a vintage pezsgő a non-vintage-től
  • gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a tradícionális pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

Szint:

Profi /szakmai kóstoló, amelyhez elengedhetetlen a borvidékek, szőlőfajták, stílusok átfogó ismeret

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • üdvözlőital
  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom