huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, Bordeaux! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, Bordeaux!

Ezen az estén alaposan megismerjük Bordeaux régióját, és a három folyó által szabdalt vidék alrégióit, stílusait, fajtáit.

Helló, Bordeaux!
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
2022. 11. 18., péntek 19:00
  • 2022. 11. 18., péntek 19:00
Csorba Gábor
HÁZIGAZDA
Csorba Gábor
MEGTELT!
Normál ár
12 000 Ft
Klub ár
11 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Közel ezer éves múlt, 120 ezer hektár, és több szőlőfajta, ami meghódította a világot. A legnagyobb francia borvidék, Bordeaux egyszerre klasszikus és kortárs a borvidékek között - az alapok sziklaszilárdak, a régió három fő szőlőfajtája - cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot - több száz éve egyeduralkodó, a stílus ezer közül is felismerhető.

A vörösbor-stílusokon és a három fő fajtán túl szó esik híres chateau-król, a cabernet domináns bal, valamint a merlot-hangsúlyos jobb partról is, és útmutatót adunk a régió nehezen értelmezhető címkéihez is.

Amiről beszélgetünk:

  • Bordeaux - a régió, a város és a bor
  • Jobb és bal part - különbségek, domináns szőlőfajták, tipikus stílusjegyek
  • Miről árulkodik a címke?

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Château Sainte Marie Vieilles Vignes  Entre Deux Mers Bordeaux blanc
  • Château de Pey Latour
  • Fleur de Pedesclaux  Pauillac
  • Château De Fonbel Saint Emilion
  • Chapelle De Potensac  Medoc
  • Château Potensac
  • Blason D'Issan  Margaux

Azoknak ajánljuk, akik:

  • szeretnék részletesen megismerni Franciaország legnagyobb borvidékét
  • kíváncsiak, milyen fajtákból és hogyan készülnek a bordeaux-i borok
  • gyakran kóstolnak, szeretik és ismerik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom