Helló, Champagne!
Ezen az estén Észak-Franciaország Champagne régióját ismerjük meg a pezsgőkön keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a champagne-készítés szigorú technikájáról és technológiájáról, a több száz éves champagne-házakról, miközben különböző stílusú champagne-okat kóstolunk.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2022. 07. 06., szerda 19:00
- 2022. 09. 16., péntek 19:00

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
“Ne feledjék uraim, nem csak Franciaországért harcolunk, hanem Champagne-ért is!” - szólt Winston Churchill legendás mondata a második világháborúban. Bár több száz éves, a francia champagne-nál aligha találunk ma népszerűbb és elegánsabb italt.
Amiről beszélgetünk:
- Champagne, mint borrégió
- fajták, amelyekből champagne készülhet
- champagne-készítés: az alapbortól a degorzsgálásig
- champagne stílusok: ilyen a pezsgő, ha blanc de blancs, vagy épp évjáratos
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Champagne Legras & Haas Blanc de Blancs
- Paul Bara Brut Reserve Champagne
- Billecart-Salmon Brut Nature
- Veuve Clicquot Rosé
- Charles Heidsieck Brut Reserve
- Billecart-Salmon Sous Bois Brut
- Leclerc Briant millesimé 2015
Azoknak ajánljuk, akik:
szeretnék jobban megismerni az észak-francia Champagne régiót és az ott készülő pezsgőket
kíváncsiak, hogyan készül a champagne
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!
Amiket biztosan kóstolunk

LECLERC BRIANTBrut Reserve Champagne

BILLECART-SALMONBrut Nature

VEUVE CLICQUOTRosé NV
