huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, primitivo! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, primitivo!

Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló primitivo! kóstolón.

Helló, primitivo!
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
2022. 12. 01., csütörtök 19:00
  • 2022. 12. 01., csütörtök 19:00
Furják Andrea
HÁZIGAZDA
Furják Andrea
MEGTELT!
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


“Meg akarod ismerni Pugliát? Igyál egy primitivót!” - javasolta a pincér Bari egyik leghangulatosabb bárjában, néhány évvel ezelőtt. Azt már megszoktuk, hogy az olaszok a borról is hatalmas szenvedéllyel beszélnek, de annyiban biztos igazat kell adnunk, hogy az 1700-as évek óta ez a fajta az egyik legmeghatározóbb az olasz csizma sarkánál. 

A szinte fekete, korai érésű, gyakran töppedten szüretelt fajta igazi otthonra talált ezen a vidéken, karaktere miatt állítólag gyakori volt, hogy Toszkánába és Piemontba is szállították, javítva vele az ottani borok szerkezetét, komplexitását.

Amiről beszélgetünk:

  • primitivo - a legendás olasz bor- és szőlőfajta
  • stílusok és terroir: milyen a primitivo, ha Primitivo di Manduria, Gioia del Colle Primitivo vagy Falerno del Massico Primitivo területéről készül

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Contrade Primitivo
  • Dotti Campo Marino Primitivo Salento
  • Felline Primitivo di Manduria
  • Tormaresca Torcicoda Primitivo Salento
  • Zinfandel Kalifornia
  • Fatalone Gioia del Colle  Primitivo
  • Morella Old Vines Primitivo

Azoknak ajánljuk, akik:

ismerik a szőlőfajtákat és könnyen megkülönböztetik a belőlük készített borokat
szeretnék jobban megismerni a primitivót, az egyik legnépszerűbb olasz fajtát
gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

 Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom