Helló, primitivo!
Honnan a név és milyen bor is a primitivo? Milyen különbségek vannak a három fő DOC terület között, ahonnan Pugliában primitivo készül? Hogy lett újra ennyire népszerű a Kaliforniában zinfandelként ismert fajta? Többek között erre is választ kapunk a Helló, primitivo! kóstolón.
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Debrecen, Simonffy u. 2/C.
- Pécs, Széchenyi tér 1.
- Székesfehérvár, Fő utca 13.
- 2025. 04. 10., csütörtök 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
“Meg akarod ismerni Pugliát? Igyál egy primitivót!” - javasolta a pincér Bari egyik leghangulatosabb bárjában, néhány évvel ezelőtt. Azt már megszoktuk, hogy az olaszok a borról is hatalmas szenvedéllyel beszélnek, de annyiban biztos igazat kell adnunk, hogy az 1700-as évek óta ez a fajta az egyik legmeghatározóbb az olasz csizma sarkánál.
A szinte fekete, korai érésű, gyakran töppedten szüretelt fajta igazi otthonra talált ezen a vidéken, karaktere miatt állítólag gyakori volt, hogy Toszkánába és Piemontba is szállították, javítva vele az ottani borok szerkezetét, komplexitását.
Amiről beszélgetünk:
- primitivo - a legendás olasz bor- és szőlőfajta
- stílusok és terroir: milyen a primitivo, ha Primitivo di Manduria, Gioia del Colle Primitivo vagy Falerno del Massico Primitivo területéről készül
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Contrade Primitivo
- Felline Primitivo di Manduria
- Fatalone Gioia del Colle Primitivo
- Tormaresca Torcicoda Primitivo Salento
- Zinfandel Lodi, Kalifornia
- Fatalone Gioia del Colle Riserva Primitivo
- Morella Old Vines Primitivo
Azoknak ajánljuk, akik:
- ismerik a szőlőfajtákat és könnyen megkülönböztetik a belőlük készített borokat
- szeretnék jobban megismerni a primitivót, az egyik legnépszerűbb olasz fajtát
- gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!