huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, Prosecco! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, Prosecco!

Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.

Helló, Prosecco!
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
2024. 10. 22., kedd 19:00
  • 2024. 10. 22., kedd 19:00
  • 2024. 10. 26., szombat 19:00
Wágner Ádám
HÁZIGAZDA
Wágner Ádám
MEGTELT!
Normál ár
13 000 Ft
Klub ár
12 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Népszerűségét nézve az olaszok méltó válasza a champagne-ra, az 1800-as évek közepétől készített prosecco mégis másról szól, mint kifinomult francia társa. Itália híres pezsgője egy város, egy borrégió, és sokáig egy szőlőfajta neve is volt - ma a fajtát már glerának hívják, az észak-olasz prosecco pedig egyet jelent a pezsgőbe bújt életélvezettel.

Amiről beszélgetünk:

  • Prosecco - a régió, a város és a pezsgő
  • így készül a prosecco
  • eredetvédelmi rendszer: DOC, DOCG és az érezhető különbségek

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Ombre Prosecco Spumante Brut DOC (bio)
  • Case Paolin Col Fondo Brut Nature
  • Sorelle Bronca Prosecco Particella 68 DOCG
  • Bortolomiol Prosecco Senior Extra Dry DOCG
  • Case Paolin Spumante Brut  Asolo Prosecco Superiore (bio)  DOCG
  • Bortolomiol Filanda Rosé Brut Millesimato Riserva
  • Bortolomiol Prosecco Cartizze Dry  DOCG

Azoknak ajánljuk, akik:

  • szeretnék jobban megismerni Prosecco régiót és az ott készült pezsgőket
  • kíváncsiak, hol és hogyan készül a prosecco
  • gyakran kóstolnak, szeretik és ismerik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Italesse poharak a kóstoláshoz
  • az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke

Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.

Javasolt érkezés: 18.50

Győri kóstolóink kezdési ideje 19.30, javasolt érkezés 19.20.

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom