huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, Prosecco! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, Prosecco!

Ezen az estén alaposan megismerjük Észak-Olaszország Prosecco régióját a pezsgőin keresztül: szó esik a területekről, a fajtáról, az ún. “méthode charmat” - azaz tankpezsgő - eljárásról, és az is kiderül, hogy lehet az extra dry az egyik legédesebb kategória, ha proseccóról van szó.

Helló, Prosecco!
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2023. 02. 03., péntek 19:00
  • 2023. 02. 03., péntek 19:00
Wágner Ádám
HÁZIGAZDA
Wágner Ádám
MEGTELT!
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Népszerűségét nézve az olaszok méltó válasza a champagne-ra, az 1800-as évek közepétől készített prosecco mégis másról szól, mint kifinomult francia társa. Itália híres pezsgője egy város, egy borrégió, és sokáig egy szőlőfajta neve is volt - ma a fajtát már glerának hívják, az észak-olasz prosecco pedig egyet jelent a pezsgőbe bújt életélvezettel.

Amiről beszélgetünk:

  • Prosecco - a régió, a város és a pezsgő
  • így készül a prosecco
  • eredetvédelmi rendszer: DOC, DOCG és az érezhető különbségek

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Bortolomiol Prosecco Miól Extra Dry Treviso – DOC
  • Zardetto Col Fondó Rizolo
  • Bortolomiol Prosecco Senior Extra Dry – DOCG
  • Case Paolin Spumante Brut  Asolo Prosecco Superiore - DOCG
  • Sorelle Bronca Prosecco  – DOCG
  • Bortolomiol Filanda Rosé Brut Millesimato Riserva
  • Bortolomiol Prosecco Cartizze Dry – DOCG

Azoknak ajánljuk, akik:

  • szeretnék jobban megismerni Prosecco régiót és az ott készült pezsgőket
  • kíváncsiak, hol és hogyan készül a prosecco
  • gyakran kóstolnak, szeretik és ismerik a pezsgőket, de szeretnének szintet lépni

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Pezsgő ABC kóstolónkon megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

Amiket biztosan kóstolunk

ZARDETTO Col Fondó Rizolo

ZARDETTOCol Fondó Rizolo

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom