huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, syrah! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, syrah!

Ezen az estén kiderül, milyen iskolázásai vannak a fajtának, és mindez hogyan mutatkozik meg a belőle készülő borokban. De arról is beszélgetünk, miről lehet felismerni és melyik területekről érdemes kóstolni, miközben bejárjuk a fajta legmeghatározóbb régióit, Villánytól egészen Chiléig.

Helló, syrah!
Székesfehérvár, Fő utca 13.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Székesfehérvár, Fő utca 13.
2023. 02. 17., péntek 19:00
  • 2023. 02. 17., péntek 19:00
MEGTELT!
Normál ár
12 000 Ft
Klub ár
11 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Európában syrah-ként ismerjük, de az újvilágban shirazként lett belőle szupersztár.

Csak a ’90-es évek végén derült ki róla, hogy francia eredetű, a legszebb európai példákat a mai napig itt, a Rhone folyó völgyében találjuk.
Legnagyobb fegyvere az illata: csokoládés, feketeribizlis, áfonyás jegyeivel hódít, amit általában sűrű és gazdag korty követ - ennek és a jó érlelhetőségnek köszönhetően lehetett belőle Ausztrália legfontosabb kékszőlő fajtája.

Amiről beszélünk:

  • Milyen a bor, ha a híres, francia apellációból, Hermitage-ból származik és milyen, ha a híres, ausztál Barossa-valley-ből?
  • Miért lettek olyan népszerűek a gyakran újhordóval fűszerezett ausztrál, chilei vagy épp dél-afrikai syrah-k?
  • Hogyan vált sok-sok cabernet-fanatikus kedvencévé?

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Moulin de Gassac Classic, Languedoc
  • Lindeman's Shiraz South Australia
  • Sauska Syrah , Villány
  • E.Guigal St Joseph , Rhone-völgye, Franciaország
  • Salomon Shiraz Fleurieu, Ausztrália
  • Thelema Shiraz Dél-Afrika
  • Montes Folly Syrah , Chile

Azoknak ajánljuk, akik:

  • ismerik a szőlőfajtákat és könnyen megkülönböztetik a belőlük készített borokat
  • szeretnék jobban megismerni a syrah fajtát
  • megismernék a syrah-ból készített borok változatos stílusait
  • gyakran kóstolnak, ismerik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni.

Szint:

Haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztet

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom