huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Helló, Toszkána! - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Helló, Toszkána!

Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.

Helló, Toszkána!

Az ajándékjegy az adott témakör bármely későbbi időpontjára beváltható a szabad férőhelyek függvényében. A jegy beváltása és az időpont kiválasztása a Borsuli weboldalon az "Ajándékjegy beváltás" menüpontban lehetséges.

Normál ár
12 000 Ft
Klub ár
11 000 Ft

Mesebeli tájak, búzamezők és olajfa-ligetek, na meg szőlő, ameddig a szem ellát. Toszkánánál kevés idillibb régiót tudunk elképzelni, és még azoknak is valami különös vonzalma hozzá, akik soha nem jártak arrafelé. A hatalmas történelmi és kulturális örökség hálója Olaszország ezen vidékén átszövi a mindennapokat, és ezalól a borkészítés sem kivétel.

Szó esik még mindarról az érzékenységről, amivel a borkészítéshez viszonyulnak a világ egyik legszebb és legnagyobb borrégiójában. Közben, ahogy szoktuk, különböző stílusú borokat kóstolunk a borvidékekről, hogy igazán közelről tapasztaljuk meg a toszkán életérzést.

Amiről beszélgetünk:

  • Toszkána, mint borrégió
  • fajták, amelyekből a toszkán borok készülnek - a vernacciától a sangioveséig
  • a leghíresebb borvidékek: Montepulciano, Montalcino, Chianti és boraik
  • mit jelent az IGT, a DOC, a DOCG a címkén, hogyan készülnek a classico vagy éppen a riserva borok

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Villa Antinori Bianco
  • Santa Cristina Cipresseto Rosato Toscana
  • Antinori Castello Della Sala San Giovanni della Sala Orvieto Classico
  • Santa Cristina Le Maestrelle Rosso Toscana
  • Villa Antinori Chianti Classico Riserva
  • Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino
  • Insoglio di Cinghiale,Campo di Sasso

Azoknak ajánljuk, akik:

  • szeretnék jobban megismerni Toszkána régióját és az ott készülő borokat
  • kíváncsiak, milyen fajtákból, milyen technológiával és milyen filozófia mentén készülnek a toszkán borok
  • gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom