Helló, Toszkána!
Ezen az estén Olaszország Toszkána régióját ismerjük meg fehér-, rozé- és vörösborokon keresztül: szó esik a terület adottságairól, a szőlőfajtákról, a híres eredetvédett nevekről és a velük azonosított stílusokról.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Győr Rusty Coffee, Aranypart II. 10671 1 hrsz.
- 2024. 12. 12., csütörtök 19:00
- 2025. 01. 17., péntek 19:00
- 2025. 02. 19., szerda 19:00
- 2025. 03. 28., péntek 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Mesebeli tájak, búzamezők és olajfa-ligetek, na meg szőlő, ameddig a szem ellát. Toszkánánál kevés idillibb régiót tudunk elképzelni, és még azoknak is valami különös vonzalma hozzá, akik soha nem jártak arrafelé. A hatalmas történelmi és kulturális örökség hálója Olaszország ezen vidékén átszövi a mindennapokat, és ezalól a borkészítés sem kivétel.
Szó esik még mindarról az érzékenységről, amivel a borkészítéshez viszonyulnak a világ egyik legszebb és legnagyobb borrégiójában. Közben, ahogy szoktuk, különböző stílusú borokat kóstolunk a borvidékekről, hogy igazán közelről tapasztaljuk meg a toszkán életérzést.
Amiről beszélgetünk:
- Toszkána, mint borrégió
- fajták, amelyekből a toszkán borok készülnek - a vernacciától a sangioveséig
- a leghíresebb borvidékek: Montepulciano, Montalcino, Chianti és boraik
- mit jelent az IGT, a DOC, a DOCG a címkén, hogyan készülnek a classico vagy éppen a riserva borok
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Villa Antinori Toscana Bianco IGP
- Antinori Castello Della Sala San Giovanni della Sala Orvieto Classico DOC
- Santa Cristina Le Maestrelle Rosso Toscana IGP
- Péppoli Chianti Classico DOCG
- Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG
- Antinori Pian Delle Vigne Brunello di Montalcino DOCG
- Il Bruciato Guado al Tasso Bolgheri DOC
Azoknak ajánljuk, akik:
- szeretnék jobban megismerni Toszkána régióját és az ott készülő borokat
- kíváncsiak, milyen fajtákból, milyen technológiával és milyen filozófia mentén készülnek a toszkán borok
- gyakran kóstolnak, ismerik és szeretik a vörösborokat, de szeretnének szintet lépni
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC, vagy az Így iszunk mi kóstolónkon megszerzett tudásukat/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!