huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Így iszunk mi - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Így iszunk mi

Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.

Így iszunk mi
Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2023. 01. 12., csütörtök 19:00
  • 2022. 12. 09., péntek 19:00
  • 2023. 01. 12., csütörtök 19:00
Félix Miklós
HÁZIGAZDA
Félix Miklós
MEGTELT!
Normál ár
9 000 Ft
Klub ár
8 500 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Hiszünk abban, hogy egy bor annál élvezetesebb, minél többet tudunk róla. Az Így iszunk mi elsősorban azoknak szól, akik szeretnék megismerni a legfontosabb szőlőfajtákat és a belőlük készülő borokat, valamint megtanulni, hogyan ismerhetők fel, milyen pohárból érdemes kóstolni őket és miként érdemes belefogni egy-egy bor jellemzésébe.

Talán a vége a legizgalmasabb: vakkóstolással mindenki tesztelheti a tanultakat, de ami még ennél is fontosabb, hogy a gyakorlatban is remekül használható tudást adunk, amivel a jövőben egy étteremben vagy borboltban is sokkal könnyebb lesz a választás.

Amiről beszélgetünk:

  • A kóstolás alapvető lépései: megjelenés, illat, íz.
  • A borok megfelelő hőmérséklete.
  • Pohártípusok.
  • Borjellemzés, frappánsan és egyszerűen.
  • Vakkóstolás.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Etyeki Kúria Pláne Frizzante White
  • Sauska Sárgamuskotály Tokaj
  • Montes Limited Selection Sauvignon blanc Chile
  • Pannonhalmi Főapátság Hemina fehér cuvée
  • Ruppert "A Bolond Kalapos" Portugieser 2022 Villány
  • Kaiken Estate Cabernet sauvignon Argentína
  • Ikon Tulipán Balatonboglár

Azoknak ajánljuk, akik:

Nem csak inni, de érteni is szeretnék a borokat.
Tudatosabban szeretnének kóstolni.
Kíváncsiak, milyen szempontok szerint értékeljük a borokat.
Szeretnék tudni, milyen pohár megfelelő a különböző fajtákhoz.
Tesztelnék magukat egy vakkóstolás során.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez
  • Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • Korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

Amiket biztosan kóstolunk

KAIKEN Estate Cabernet Sauvignon 2019

KAIKENEstate Cabernet Sauvignon 2019

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom