huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Így iszunk mi - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Így iszunk mi

Ezen az estén megtanuljuk bemutatni a poharunkba kerülő borokat megjelenésük, illatuk és ízük alapján – szakbarbár kifejezések nélkül, egyszerűen. Ahogy azt is, milyen pohárból, milyen hőmérsékleten érdemes kóstolni az egyes fajtákat.

Így iszunk mi
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2024. 12. 18., szerda 19:00
  • 2024. 12. 18., szerda 19:00
  • 2024. 12. 23., hétfő 19:00
  • 2025. 01. 04., szombat 19:00
  • 2025. 01. 08., szerda 19:00
  • 2025. 01. 30., csütörtök 19:00
  • 2025. 02. 27., csütörtök 19:00
  • 2025. 03. 20., csütörtök 19:00
  • 2025. 04. 24., csütörtök 19:00
Kovács Kitty
HÁZIGAZDA
Kovács Kitty
MEGTELT!
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Hiszünk abban, hogy egy bor annál élvezetesebb, minél többet tudunk róla. Az Így iszunk mi elsősorban azoknak szól, akik szeretnék megismerni a legfontosabb szőlőfajtákat és a belőlük készülő borokat, valamint megtanulni, hogyan ismerhetők fel, milyen pohárból érdemes kóstolni őket és miként érdemes belefogni egy-egy bor jellemzésébe.

Talán a vége a legizgalmasabb: vakkóstolással mindenki tesztelheti a tanultakat, de ami még ennél is fontosabb, hogy a gyakorlatban is remekül használható tudást adunk, amivel a jövőben egy étteremben vagy borboltban is sokkal könnyebb lesz a választás.

Amiről beszélgetünk:

  • A kóstolás alapvető lépései: megjelenés, illat, íz.
  • A borok megfelelő hőmérséklete.
  • Pohártípusok.
  • Borjellemzés, frappánsan és egyszerűen.
  • Vakkóstolás.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Gere Frici Rosé gyöngyözőbor
  • Sauska Sárgamuskotály Tokaj
  • Szijjártó Előd  Sauvignon blanc Etyek
  • Ruppert Chardonnay Villány
  • Gál Tibor Kadarka Eger
  • Kaiken Malbec Estate Argentína
  • Günzer Ördögárok Villány

Azoknak ajánljuk, akik:

Nem csak inni, de érteni is szeretnék a borokat.
Tudatosabban szeretnének kóstolni.
Kíváncsiak, milyen szempontok szerint értékeljük a borokat.
Szeretnék tudni, milyen pohár megfelelő a különböző fajtákhoz.
Tesztelnék magukat egy vakkóstolás során.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • Kóstolófüzet és ceruza a jegyzeteléshez
  • Friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • Korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Italesse poharak a kóstoláshoz
  • az esemény estéjén 10% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke

Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom