Kadarka vagy pinot noir? Vakkóstoló
Ezen az estén közösen kóstolunk sokféle pinot noirt és kadarkát és közben beszélgetünk arról, melyik miben hasonlít és mégis mitől különleges.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- Székesfehérvár, Fő utca 13.
- 2024. 01. 19., péntek 19:00

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Az első hallásra meglepő párosítást az hívta életre, hogy a magyar kadarka karakterben nagyon hasonlít világ egyik legismertebb és legelismertebb fajtájához, a pinot noirhoz. Van, aki a kadarkát egyenesen a magyar pinot-nak tartja. Házon belül már többször kipróbáltuk, vakon kóstolva még a két fajtát jól ismerő kollégáinkon is ki tudnak fogni, annyira sok hasonló jegy lehet bennük ízben, illatban egyaránt.
Amiket biztosan kóstolunk*:
- Balla Sziklabor Kadarka, Ménes
- Gál Tibor Kadarka, Eger
- Tüske Pince Harmados Kadarka, Szekszárd
- Heimann és Fiai Porkoláb-völgy Kadarka, Szekszárd
- Maison Roche de Bellene Bourgogne Pinot Noir Cuvée reserve
- Pinot noir Alto Adige Olaszország
- Sauska Pinot Noir “Birs”
- Etyeki Kúria Pinot noir
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 10% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!