huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló

Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség? Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?

Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló
Jegyek

Jelenleg nincs meghirdetve esemény a témához. Nézz vissza máskor!

“Ez a bor biztosan újvilági” - hangzik el gyakran belsős kóstolóinkon, amikor vakon kóstolunk.
Ma már nem kérdés, hogy egy-egy fajtának, régiónak vagy dűlőnek saját stílusa van, és a borászati technológia, az élesztő, az erjesztés vagy érlelés hossza és metódusa is nagyban befolyásolja a borok karakterét.

Ezen az estén vakon kóstolunk meg 5 pár bort - páronként egy magyar és egy külföldi példával -, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, hasonlóságaikat és különbségeiket. Közben pedig azt is megfejtjük, minek köszönhető a hasonló vagy éppenséggel nagyban különböző karakter.

Amiről beszélgetünk:

  • Illatok, ízek - különbségek és hasonlóságok
  • Mik a fajták jellegzetes jegyei itthon és a nagyvilágban?
  • Népszerű termőterületek és stílusok
  • Hogy ismehető fel a fajta és a termőterület?

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • sauvignon blancok
  • rajnai rizlingek
  • pezsgők
  • könnyed vörösek
  • bordeaux-i stílusú házasítások

 Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

    Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom