Magyar vagy külföldi? Vakkóstoló
Miről ismerhetjük fel, hogy magyar vagy új-zélandi sauvignon blanc van a poharunkban, és minek köszönhető a látványos különbség? Milyen egy bodeauxi-i házasítás, ha Szekszárdon vagy Villányban készül?
- Debrecen, Simonffy u. 2/C
- Székesfehérvár, Fő utca 13.
- 2023. 05. 03., szerda 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
“Ez a bor biztosan újvilági” - hangzik el gyakran belsős kóstolóinkon, amikor vakon kóstolunk.
Ma már nem kérdés, hogy egy-egy fajtának, régiónak vagy dűlőnek saját stílusa van, és a borászati technológia, az élesztő, az erjesztés vagy érlelés hossza és metódusa is nagyban befolyásolja a borok karakterét.
Ezen az estén vakon kóstolunk meg 5 pár bort - páronként egy magyar és egy külföldi példával -, hogy közösen ismerjük meg legfontosabb jellemzőiket, hasonlóságaikat és különbségeiket. Közben pedig azt is megfejtjük, minek köszönhető a hasonló vagy éppenséggel nagyban különböző karakter.
Amiről beszélgetünk:
- Illatok, ízek - különbségek és hasonlóságok
- Mik a fajták jellegzetes jegyei itthon és a nagyvilágban?
- Népszerű termőterületek és stílusok
- Hogy ismehető fel a fajta és a termőterület?
Amiket biztosan kóstolunk:*
- sauvignon blancok
- rajnai rizlingek
- pezsgők
- könnyed vörösek
- bordeaux-i stílusú házasítások
Szint:
haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!