Olaszország – Proseccótól Szicíliáig
Ha a nyaralás alatt, vagy étteremben szeretnénk választani olasz bort, jó, ha ismerjük a régiókat, a szőlőfajtákat, és hogy mi mit jelent a címkén.
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2023. 06. 17., szombat 19:00
- 2023. 08. 10., csütörtök 19:00

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
Az olaszok az ételeiknél csak a boraikra büszkébbek. De csak azért, mert a bor olasz, a minőség nem mindig garantált, és a nevük is sokszor nehezen érthető.
Chianti Classico? Soave? Super Tuscan? Piemonte? DOCG?
A hét kóstolt boron kívül az összes régiót, jellemző borait, szőlőfajtáit megbeszéljük, hogy magabiztosan tudjuk értelmezni az olasz címkéket, borokat.
Amiről beszélgetünk:
- A legjellemzőbb olasz szőlőfajták
- A leggyakoribb olasz borok
- Mit nézzünk a címkén?
- Olaszország borrégiói
- Klasszifikáció
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Ombre Pinot Grigio DOC Delle Venezie Bio
- Bortolomiol Miól Extra dry Prosecco DOC
- Case Paolin Asolo Brut Prosecco DOCG
- Calafuria Rosé Puglia
- Antinori Peppoli Chianti Classico, Toszkána
- Tormaresca Torcicoda Primitivo Puglia
- Il Bruciato Tenuta Guado al Tasso Bolgheri Toszkána
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 10% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!