Pezsgő ABC
Ezen az estén részletesen beszélgetünk a szőlőfajtákról, amelyekből pezsgő készülhet, a legnépszerűbb területekről, a pezsgőkészítés folyamatáról, és azt is megmutatjuk, hogy az extra dry nem a legszárazabb kategória.
- Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
- Székesfehérvár, Fő utca 13.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2023. 05. 03., szerda 19:00
- 2023. 05. 25., csütörtök 19:00

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
A franciáknál champagne vagy crémant, az olaszoknál prosecco vagy franciacorta, a spanyoloknál cava, nálunk Széchenyi óta pezsgő. Ma újra sikk pezsgőt inni, akár reggelihez is, ezért jó, ha el tudunk igazodni a buborékos italok között.
Hogyan készül a habzóbor? Mi a különbség a méthode charmat és a méthode traditionnelle között? Mi a degorzsálás és a tirázslikőr? Miért drágább a vintage pezsgő? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.
Amiről beszélgetünk:
- A legfontosabb pezsgőtípusok és a területek, ahonnan származnak.
- Különböző pezsgőkészítési módszerek - méthode charmat, méthode traditionnelle, méthode tranvavée.
- A pezsgőfogyasztás: hőmérséklet, pohár, alkalom.
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Kárásztelek Friza Gyöngyözőbor
- Bortolomiol Prior Brut Prosecco Superiore DOCG
- Zardetto Porta Monticano Prosecco Extra dry DOC
- Pierre-Marie Chermette Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs Brut
- Kreinbacher Brut nature pezsgő
- Torelló Cava Brut Reserva Special Edition
- Henriot Brut Souverain Champagne
Azoknak ajánljuk, akik:
- Szeretnek pezsgőt kóstolni.
- Szeretnék tudni a champagne, a cava és a prosecco közötti különbséget.
- Kíváncsiak, hogy készül a pezsgő, és mit jelentenek a pezsgőkhöz kapcsolódó főként francia kifejezések.
Szint:
kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!
Amiket biztosan kóstolunk

PIERRE-MARIE CHERMETTECrémant de Bourg. Blanc de Blancs Brut

KÁRÁSZTELEKFriza Gyöngyözőbor 2021
