Rozé ABC
Ezen az estén egymástól látványosan eltérő rozékat kóstolunk, megmutatjuk a különböző rozé stílusokat, és alaposan átbeszéljük, hogyan és milyen fajtából készítenek rozét a világ különböző pontjain.
- Borsuli, V. Vécsey utca 5.
- 2024. 10. 10., csütörtök 19:00
- 2024. 11. 23., szombat 19:00
FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA
A rozé hiába a borszeretők nyári limonádéja, sokkal több van benne, mint először gondolnánk. A könnyű és gyümölcsös borokon túl a rozé lehet testes, már-már vörösboros, és friss, illatos, fehérborra emlékeztető is.
Amiről beszélgetünk:
- Rozé termelő vidékek a világban és Magyarországon.
- A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzői, amiből rozé bor készül.
- Rozé készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.
- Mire figyeljünk rozé kóstoláskor?
- Rozé stílusok és kategóriák
Amiket biztosan kóstolunk:*
- Kárásztelek Friza Rosé Gyöngyözőbor
- Béla és Bandi (Kékfrankos) Balatonfüred-Csopak
- Montes Cherub rosé Chile
- Whispering Angel Provence, Franciaország
- Marques de Murrieta Primer rosé Rioja
- Ruppert ‘A beszélő virágok kertje’ Siller Diósviszló
- Sauska Rosé Brut pezsgő
Azoknak ajánljuk, akik:
- Szeretik a rozékat és megismernék a legfontosabb fajtákat, amelyekből rozé készülhet.
- Szívesen megismernének többféle rozé stílust, a sillertől a pezsgőig, a könnyedtől a testesig.
- Kíváncsiak, hogyan készülnek a rozék.
Szint:
kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/
A borokon kívül minden kóstolón van:
- kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
- friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
- korlátlan mennyiségű ásványvíz
- Italesse poharak a kóstoláshoz
- az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke
Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.
Javasolt érkezés: 18.50
*A változtatás jogát fenntartjuk!