huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Vörösbor ABC - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Vörösbor ABC

Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Vörösbor ABC

Az ajándékjegy az adott témakör bármely későbbi időpontjára beváltható a szabad férőhelyek függvényében. A jegy beváltása és az időpont kiválasztása a Borsuli weboldalon az "Ajándékjegy beváltás" menüpontban lehetséges.

Normál ár
9 500 Ft
Klub ár
9 000 Ft

Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb kékszőlő fajtákat és a belőlük készülő vörösborokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a vörösbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárjuk a kóstolt borokon keresztül.

Amiről beszélgetünk:

  • Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?
  • A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzői.
  • Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.
  • Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?
  • Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Ruppert "A Bolond Kalapos" Portugieser 2022 Villány
  • St Andrea Pinot noir Eger
  • Heimann és Fiai Kékfrankos Szekszárd
  • Montes Alpha Merlot Chile
  • Kaiken Ultra Cabernet sauvignon Argentína
  • Sauska Syrah, Villány
  • Konyári Loliense vörös Balatonlelle

Azoknak ajánljuk, akik:

  • Szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
  • Kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor.
  • Átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

Amiket biztosan kóstolunk

MONTES Alpha Cabernet Sauvignon 2019

MONTESAlpha Cabernet Sauvignon 2019

WENINGER Kékfrankos Balf 2019

WENINGERKékfrankos Balf 2019

RUPPERT Merlot 2017

RUPPERTMerlot 2017

KONYÁRI Loliense Vörös 2020

KONYÁRILoliense Vörös 2020

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom