huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Vörösbor ABC - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Vörösbor ABC

Mik a legelterjedtebb kékszőlő fajták, és a legnépszerűbb vörösborok? Hogyan készülnek a vörösborok? Mit jelent a csömöszölés, és hogy kerül tannin a borba? A kóstolón többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunk.

Vörösbor ABC
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, I. Lánchíd utca 5.
2024. 12. 17., kedd 19:00
  • 2024. 12. 17., kedd 19:00
  • 2025. 01. 09., csütörtök 19:00
  • 2025. 02. 05., szerda 19:00
  • 2025. 02. 25., kedd 19:00
  • 2025. 03. 27., csütörtök 19:00
MEGTELT!
Normál ár
11 500 Ft
Klub ár
11 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Ezen az estén megismerjük a legelterjedtebb kékszőlő fajtákat és a belőlük készülő vörösborokat. Lerombolunk néhány mítoszt, megmutatjuk, milyen, amikor egy-egy terület jellemzői visszaköszönnek a borokban, és azt is, mennyire eltérő stílusú borok készíthetők ugyanabból a fajtából. Szó lesz a vörösbor készítés folyamatáról, és néhány izgalmas termőhelyet is bejárjuk a kóstolt borokon keresztül.

Amiről beszélgetünk:

  • Vörösbor termelő vidékek a világban és Magyarországon. Mitől lesz egy terület kimondottan vörösboros?
  • A legfontosabb kékszőlő fajták és jellemzői.
  • Vörösbor készítés részletesen - a szürettől a palackozásig.
  • Mire figyeljünk vörösbor kóstoláskor? Hogy ismerhetjük fel az egyes ízjegyeket és a hibákat?
  • Vörösbor stílusok - a könnyű gyümölcsöstől a testes érett borokig.

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Takler Örökség Kadarka Szekszárd
  • Etyeki Kúria Pinot noir
  • Heimann és Fiai Kékfrankos Szekszárd
  • Ruppert Merlot Diósviszló
  • Kaiken Ultra Cabernet sauvignon Argentína
  • Gere Syrah Villány
  • Konyári Loliense Balatonboglár

Azoknak ajánljuk, akik:

  • Szeretik a vörösbort és megismernék a legfontosabb fajtákat.
  • Kíváncsiak, hogyan készül a vörösbor.
  • Átfogó képet szeretnének kapni a vörösbor kóstolásról.

Szint:

kezdő /nem szükséges tapasztalat, bárki számára érthető kóstoló/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Italesse poharak a kóstoláshoz
  • az esemény estéjén 5% extra kedvezménnyel vásárolható a kóstolt borok borászatainak bármely terméke

Ugyan a boltjainkban szívesen várunk kisállatoddal, de a Borsuli rendezvényeken, kérünk hagyd otthon őket.

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom