huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

Vörösbor haladó - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Vörösbor haladó

Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.

Vörösbor haladó
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2023. 01. 11., szerda 19:00
  • 2023. 01. 11., szerda 19:00
Kelemen András
HÁZIGAZDA
Kelemen András
MEGTELT!
Normál ár
10 500 Ft
Klub ár
10 000 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Ezen az estén kevésbé ismert, feltörekvő és egyúttal nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a franciaországi Moulin á Vent-től a spanyol Prioratig. Hogyan és mitől lesz népszerű egy fajta? Milyen jellegzetességei vannak a menciának vagy épp a primitivonak? Megmutatunk és megkóstoltunk olyan helyi fajtákat - mondhatni, helyi hősöket -, melyek újra naggyá tettek elfeledett termőhelyeket.

Amiről beszélgetünk:

  • kékszőlő fajták, boraik és borkészítés - magasabb szinten
  • kevésbé ismert, feltörekvő fajták Egertől Burgenlandig
  • borvidékek, fajtajegyek, technológiák

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Heimann és Fiai Kadarka, Szekszárd
  • Moric Blaufrankisch, Burgenland
  • Palacios Remondo La Montesa, Rioja
  • Pinotage Stellenbosch, Dél-Afrika
  • Felline Primitivo, Puglia
  • Descendientes de J.Palacios Pétalos, Mencia
  • El Uru Tannat, Uruguay

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni a világ borvidékeit
elmélyülnének a kékszőlő fajtákban és a belőlük készülő borokban
érdeklődnek az őshonos, helyi fajták, a technológia és a terroir sajátosságai iránt

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom