huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

15 000 Ft-tól ingyen szállítjuk ki!

0 Ft15 000 Ft
A kosár üres
Összesen
0 db
0 Ft

Vörösbor haladó - Borsuli

Borsuli

Témák és jegyek

Vörösbor haladó

Vörösbor ABC kóstolóin megismert kékszőlő fajták, valamint a vörösbor készítésének folyamata után szintet lépünk. Olyan borvidékeket és fajtákat mutatunk a világból, amik már nem csak az adott fajtáról, de a termőhelyről, a klímáról, a talajról, stílusokról is átfogó képet adnak.

Vörösbor haladó
Borsuli, V. Vécsey utca 5.
  • Borsuli, V. Vécsey utca 5.
2022. 02. 02., szerda 19:00
  • 2022. 02. 02., szerda 19:00
Kelemen András
HÁZIGAZDA
Kelemen András
MEGTELT!
Normál ár
10 000 Ft
Klub ár
9 500 Ft

FELIRATKOZOM A VÁRÓLISTÁRA


Ezen az estén kevésbé ismert, feltörekvő és egyúttal nagyon népszerű fajták is reflektorfénybe kerülnek, megismerünk érdekes területeket a franciaországi Moulin á Vent-től a spanyol Prioratig. Hogyan és mitől lesz népszerű egy fajta? Milyen jellegzetességei vannak a menciának vagy épp a primitivonak? Megmutatunk és megkóstoltunk olyan helyi fajtákat - mondhatni, helyi hősöket -, melyek újra naggyá tettek elfeledett termőhelyeket.

Amiről beszélgetünk:

  • kékszőlő fajták, boraik és borkészítés - magasabb szinten
  • kevésbé ismert, feltörekvő fajták Egertől Burgenlandig
  • borvidékek, fajtajegyek, technológiák

Amiket biztosan kóstolunk:*

  • Balla Géza Kolna Kadarka, Ménes
  • Moric Blaufrankisch, Burgenland
  • Palacios Remondo La Montesa, Rioja
  • Pierre Marie Chermette Beaujolais Nouveau
  • Felline Primitivo, Puglia
  • Descendientes de J.Palacios Pétalos, Mencia
  • El Uru Tannat, Uruguay

Azoknak ajánljuk, akik:

szeretnék jobban megismerni a világ borvidékeit
elmélyülnének a kékszőlő fajtákban és a belőlük készülő borokban
érdeklődnek az őshonos, helyi fajták, a technológia és a terroir sajátosságai iránt

Szint:

haladó /gyakorlott kóstolóknak ajánlott, akik már könnyen megkülönböztetnek egymástól fajtákat és stílusokat, vagy tovább szeretnék bővíteni a Fehér és Vörösbor ABC-n, esetleg az Így iszunk mi kóstolón megszerzett tudásukat/

A borokon kívül minden kóstolón van:

  • üdvözlőital
  • kóstolófüzet és ceruza jegyzeteléshez
  • friss, helyszínen sütött kenyér és olívaolaj
  • korlátlan mennyiségű ásványvíz
  • Schott Zwiesel poharak a kóstoláshoz

Javasolt érkezés: 18.50

*A változtatás jogát fenntartjuk!

Amiket biztosan kóstolunk

BALLA Kolna Kadarka 2018

BALLAKolna Kadarka 2018

PALACIOS REMONDO La Montesa 2018

PALACIOS REMONDOLa Montesa 2018

TORMARESCA Torcicoda Primitivo 2019

TORMARESCATorcicoda Primitivo 2019

TOVÁBBI TÉMÁK

Listához adom