HEIMANN ÉS FIAI Dűlős 3-as Válogatás (3x0,75l; 6 000Ft/l)

HEIMANN ÉS FIAI
Dűlős 3-as Válogatás (3x0,75l; 6 000Ft/l)

A termék már nem kapható.

Vissza a gyökerekhez

„Az alapoktól kezdve újragondoltuk a kadarkához és a kékfrankoshoz való hozzáállásunkat: tudatosan első osztályú szőlőt termelünk az élettel teli talajtól kezdve, az aprólékos kézimunkán át. A teljes érésben, válogatva szüretelt szőlő hűen visszatükrözi a szekszárdi termőhelyet: a lösztalaj vibráló gyümölcsösségét és az egyes mikroklímák finom különbségeit. Ez a könnyű kezű, “eszköztelen” borászati hozzáállás új szintre emeli a kadarkát és a kékfrankost, kihangsúlyozza a dűlők közötti különbségeket.” – ifj. Heimann Zoltán

 

Porkoláb-Völgy Kadarka 2018

Honnan: A családi szelekció három legjobb kadarka klónjáról, a Porkoláb-völgy felső részének napos és szeles parcelláiról.

Hogyan: Korai szüretből került bogyózott szőlő és egészfürt a nyitott kádakba, ahol spontán erjedés mellett röviden ázott. A kézi présből olasz amforákba került, majd nyolc hónapig érett. Derítetlen, enyhén szűrt, kevés kénnel palackozott bor.

Milyen: Még erősebb kadarka jelleg, szárított virág és édes tónusú erdei gyümölcs, ami itt inkább a fajta, mint az elkészítés sajátja. Puha és áramvonalas korty, lédús és szélesebben terülő szerkezet, a zárásban épphogy érezhető finoman szemcsés tanninérzet.

 

Bati-Kereszt Kékfrankos 2018

Honnan: Erdő által védett, északi fekvésű, hűvösebb, egy hektáros terület, amit minden évben utoljára szüretelnek, 2,5-3 héttel később mint a többi területet.

Hogyan: Szeptember végi szüret, bogyózták, majd spontán erjedt, kevés csömöszölés, több körfejtés mellett hosszan ázott héjon. Nyolc hónapig érett nagyhordóban, majd palackozva szűrés és derítés nélkül, kevés hozzáadott kénnel.

Milyen: Már ránézésre sűrűbb, vadabb illatokkal, „garrigue” fűszerekkel, gyantás erdőillattal. Élő anyag, az első kortyban még érezhető egy enyhe felpezsgés, ami a kevés beavatkozásnak köszönhetően maradhatott hátra az erjedésből. Melegebb karakter tele erővel, klasszikus kékfrankos jegyekkel, porosabb tanninérzettel.

 

Baranya-Völgy Kékfrankos 2018

Honnan: Kitett, délkeleti fekvésű, meleg dűlő, egy „heat-trap”

Hogyan: Korai szüret, spontán erjedés fakádban, 25%-ban egészfürtökkel, finom áztatás mellett. Nyolc hónapig érett nagyhordóban, derítés nélkül, enyhén szűrve került palackba.

Milyen: Nagyszerű bor, az egyik legjobb a sorban. Egész fürttel erjedt nagy burgundi borok illatára emlékeztet. Primer gyümölcsök, repce, köves fülledtség, sok-sok réteg. A korty nagyon kerek, arányos, szomjoltó, a legvégén finom porossággal. Könnyű kézzel készített bor klasszikus kékfrankos jegyekkel, és izgalmas „natúr” karakterrel. Érdemes nagy pohárba tölteni és időt hagyni neki.

A legjobb tételek