ÜNNEPI HÁRMAS Laposa, Pannonhalma, Ruppert

ÜNNEPI HÁRMAS
Laposa, Pannonhalma, Ruppert

A termék már nem kapható.

LAPOSA 4 Hegy Olaszrizling 2019
Laposáék legfontosabb bora, 4 vulkanikus tanúhegyen – Badacsony, Gulács, Csobánc és Köves-hegy – termett olaszrizling, mindegyik terület szőlője külön erjesztve és érlelve, majd a legvégén házasítva. 40%-a hordóban erjedt és érlelődött 5 hónapig, 60%-a teljesen reduktívan készült. Illatban citrusok dominálnak, manadarin, pomelo, grapefruit, kis virágosság és gyömbér. Sós, ásványos, tartalmas korty, olajos textúra, komoly beltartalom és határozott savak.
PANNONHALMI Pinot Noir 2018
Új köntösben, a megszokott nagy minőségben: hordós, vastag, rendkívül gazdag, tiszta, érett, rétegzett. Nem Burgundia, inkább test és mélység.
RUPPERT Cabernet Sauvignon 2017
A cabernet sauvignon csak ritkán, a legjobb évjáratokban készül el külön borként a pincénél. Általában a merlot és a franc teljesít jobban a hegyen, ezért inkább ez a két fajta az, amit Ruppertékhez kötünk. 2017-ben viszont a két cabernet terület közül az alacsonyabban fekvő, jobb vízellátottságú sauvignon a legjobb gyümölcsöt adta a szüret végére, jobbat, mint amilyet a franc vagy a merlot tudott akkor. Így készült el öt évjárat kihagyás után, 2012 óta először a tiszta sauvignon. A franc-nál is szélesebb ízű, kevesebb fűszerrel, több hordóval, sötét gyümölcsös jegyekkel. Érett és gazdag ízű bor hosszú asztalokra, nagy vacsorákhoz.
Tartályban erjedt héjon, majd nagy része újhordókba került, ahol másfél éven át érett.

A legjobb tételek