20 év

Ennyi ideje dolgozik együtt a Heimann Család és a Bortársaság.

20 év alatt sok minden történik:
- Heimannéknál felnő egy új borászgeneráció: ifjabb Heimann Zoli 1995-ben még nyolc évesen írta alá szülei és nagyszülei mellett a "pecsétes pergamentekercset", amellyel az együttműködésünk elindult, ma pedig világlátott és tanult borászként dolgozik Ági és Zoltán mellett.
- megépül egy autópálya, így a borokat már szállító hozza a budapesti raktárba és nem a távolsági busz, vagy Ági az akkori "logisztikus", aki a családi autóval, a Batthyány utcai csúszkát használva szállított az akkori egyetlen borboltba.
- Szekszárdon talál régi-új otthonra a Heimann család, és már nem Solymáron látják vendégül Ági kiváló főztjével Tálos Attilát és Gábort.
- az 1993-as Bikavérből '97-ben Cervus, majd Cervaes lesz végül újra a Szekszárdi Bikavéré a főszerep.
- a Stílusgyakorlatok Barbárrá forrnak ki a családi pincénél, ahogy Zoli után Ági, majd ifj. Zoli is beáll a becsiszolódik a csapatba.

 

20 év alatt semmi sem változik:
- Az első bor, amelyet Zoliéktól vettünk az 1993-as Merlot volt. Most a 2014-es évjárat fut és Heimannék merlot-ja még mindig az egyik meghatározó bor a választékunkban.
- Zoliékhoz pedig most is pont olyan, mintha haza menne az ember az Iván-völgyi tetőre. És Ági főztje sem változott semmit.

 

Csak annyi történt, hogy együtt értünk húsz évet.