Dűlők:
Betsek Mád, fehér riolittufa, andezitkúp és kvarckúp, egy dűlőn belül barna agyag termőtalaj
Nyulászó Mád, sárgás, kvarcos riolit, barna agyag
Szt. Tamás Mád, vörös agyag, vörös riolit sok zeolittal
Hangács Mád, rioittufa zeolittal és barna agyagtalaj
Thurzó Tokaj-hegy, vékony lösz alatta piroxén-dácit
Mézes-mály Tarcal, lösszel fedett kvarcos, andezites, riolitos kúp
Borász: Balassa István (37)
Pince alapítása: 2005
Terület: 6 ha 7 dűlő, 22 parcella a Mád környéki területeken
Éves termelés: 5-8000 palack
Borkészítés és borstílus: parcellánként szelektálva szüretelt furmint, hárslevelű és zéta, kis présben préselve, a színmust és a préslé egyben kezelve. 1 napos mustülepítés, erjesztés és érlelés kizárólag másodéves vagy idősebb hordókban. Termőhelyek bemutatása dűlő- és dűlőn belül szelektált borokkal. Üde és mély, komplex dűlős fajtaborok, amelyeknél a legfontosabb cél az egyes területek stílusának, egyedi ásványainak és jellegének bemutatása.
Tokaj 2011 évjáratkörkép >>