Bardon - Erdőbénye

Tokaj 2015 évjáratkörkép

„Ha dolgozom, csak a fehéreken jár az eszem” – Molnár Ádám

2015?

Közös munka volt. Szabó Timi keze munkája a bor, én csak az utolsó simításokban segítettem. Korai szüretben gondolkodtunk, a savakra kellett figyelnünk, de nagyon. A meleg miatt növényvédelemre alig volt szükség a Meszesben és a Lapisban. Tartalmas borokra gyúrunk, ez az év partner volt ebben.

 

Változtattatok valamin Timivel?

Semmin, csak a szüreti időpontot hoztuk előbbre. Tükrösre ülepítünk, beoltunk, gyorsan erjesztünk. Fontos a hordó, de a tartályos erjesztés is kell a friss, gyümölcsös ízekhez. Néhány gramm cukor jól áll a borainknak, így lesznek jól ihatóak, tartalmasak. Olyanok, amiből az ember szívesen tölt még egy pohárral. És még eggyel.

 

Eger vagy Tokaj? Vörös vagy fehér?

Egri vagyok, Lőrincz Gyurival tanultam a szakmát, de Tokajba egy pillanat alatt beleszeret az ember. Szóval Eger és Tokaj. Nincs vörös vagy fehér. Ha otthon vagyok, vöröset iszunk, mindig volt szőlője a családnak. Ha dolgozom, csak a fehéreken jár az eszem.

 

Tokaj 2014 évjáratkörkép >>

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>