Kezdjük Heimannékkal, hiszen a történet is velük kezdődött:
Heimann Fuxli 2013
Zoliék 2013-ban is a hagyományra - a kadarkára gyúrtak: 80% kadarka mellett kékfrankos és merlot színesíti ezt a halványpiros, vidám, kerek és fűszeres sillert, finom édes jegyekkel. Jó ivású, kadarkás.
Sebestyén Fuxli 2013
Sebestyén Csaba harmadszor készített Fuxlit, fele kadarka - fele kékfrankos alapon. A sillernek termesztett szőlőt alacsony mustfokkal szüretelte Csaba az alacsonyabb alkoholért és vibráló savakért. 3 hónap hordóban, halvány szín, könnyed, a rozés oldalon. Zamatos, tisztességes.
Pósta Borház
50% kékfrankos, 35% kadarka és 15% merlot, 2 napig héjon áztatva, spontán erjesztve. Vidám savú, vörösborosabb karakter.
Neiner Pince 2013
Nagyobb részt kadarka, mellette kékfrankos, merlot és zweigelt, egy napon át héjon áztatva, spontán, hűtve erjesztve, nagyobbrészt tartályban érlelve a palackozásig. Lilás, ibolyás szín, fanyar piros gyümölcsös, vörösboros jelleg, alacsony alkohol.
Mészáros Borház
Mészárosék első Fuxlijának fele kadarka, fele kékfrankos októberi szüretből, két nap héjon áztatással. Meglepően sötét, lilás, kékes színű, kedves illatú, tiszta, szép savú siller. Nagyon fajtajelleges.
Merfelsz Fuxli 2013
Teljes érettségben szedett kékfrankos alap, mellette a vibráló kadarka izgalma és a merlot lágysága. Egy napig áztatott siller, érlelés nélkül, gyorsan lepalackozva. Halvány vörösboros szín, fűszeres, kadarkás illat, testes, vörösboros stílus, Merfelszéknél jellemző módon finom édes tónussal a kortyban. Tüzes, vörösboros.
Márkvárt János Fuxli 2013
Az a „klasszik” piros Fuxli: nagyon gyümölcsös, meggymárkás illattal, piros gyümölcsök gazdag ízével. Nagyrészt kékfrankos, 30% zweigelttel fűszerezve, a szőlőaromák megőrzése miatt irányított erjesztéssel, 2 napos héjon áztatással, tartályban érlelve. Jókedvű, mint a Jani.
Herr Márton Fuxli 2013
Herr Mártonék első palackozott bora a tizenhármas Fuxli: 60% kékfrankos, 20% kadarka, 20% cabernet sauvignon, másfél napig héjon áztatva. Halvány, kékes-lilás színű, élénk, üdítő és filigrán tétel - pörköltért kiált. Meggyes és friss. Laza, mint a róka.
Hetényi Fuxli 2013
Izgalmas darab, meggyes színével, virágos, gyümölcsös, tiszta és fűszeres illatával egyedülálló, őszinte karakter. Hetényiék második Fuxlija kadarka alapú, kékfrankossal megbolondítva, vörösboros, beszélgetős.
Göndöcs Lajos Fuxli 2013
Fiatal borász első sillerje: kékfrankos, zweigelt, kadarka és cabernet sauvignon. Fajélesztővel, beoltva erjedt majd két napig héjon ázott, alacsony hőmérsékleten. Parfümös illat, lilás tónus, fiatalos, üde és gyümölcsös karakter. Epres, primőr, rozészerű, tele élettel.
Eszterbauer Fuxli 2013
100% Kadarka 3 napon át héjon áztatva, reduktívan érlelve. Visszafogott illata után meggyes-cseresznyés aromák, friss gyümölcs finom fanyarsága.
Takler Fuxli 2013
A trió első Fuxlija nagyon sötét színű, lilás árnyalatú, intenzív. 100% kadarka, a cseresebb, vörösboros vonalból: testes, jó savú, izgalmas illatú, igazán kadarkás, zöldfűszeres, rozmaringos. Tartályban erjedt, két napig héjon áztatva.
Tringa Fuxli 2013
A Fuxli sor egyik legsötétebb színű, élénk savú, gyümölcsös véglete: lila, tartalmas, tömény és fickós. Dinamikus, élő de kissé megosztó bor: amikor beüt, akkor nagyon.

Megkóstoltuk a 13 Fuxlit. Elkötelezett rajongóknak egy rendhagyó, tizenhármas válogatásban, ajánljuk őket, hiszen a kép nagyon színes a halvány, gyümölcsös rozéstól a testes, vörösborosig. Mellette – teljesen szubjektíven – kiválasztottuk a hat kedvencünket és abból is összeállítottunk egy hatos válogatást a készlet erejéig.