Gizella Pince – Tokaj

 „Legyen hamar fogyasztható, viszont jó sokáig.”

A Barátba és a Szil-Völgybe megyünk kapák és metszőollók között kapaszkodva Szilágyi Laci pickupjának hátuljában. Mosolyogva mutatja az érett fürtöket, trükkös évről, kísérletezésről, apró változtatásokról mesél. ’16-ban talán nagyobb szerepet kaptak a hordók a megszokottnál, 2017-ben ebben is helyreáll a rend, változnak, még tovább finomodnak az arányok.

 

2017

„Jól alakult a csapadékeloszlás, sok napos óránk volt és teljes érettségben szüretelhettünk szeptember elején. A borok struktúrája és összetétele pedig olyan, ahogy elterveztük. Az a cél, hogy a borunk legyen hamar fogyasztható, viszont jó sokáig. 2017-ben valamennyit változott a stílus. Nagyobb szerepet kapott a tartály, és a borokban tudatosan hagytam pár gramm maradékcukrot. Úgy gondolom, ilyen savak mellett érdemes játszani a cukorral.”

 

A pincéről szóló korábbi körképeink itt olvashatók:

Tokaj 2016 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2015 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2014 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2013 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2012 évjáratkörkép >>>

Tokaj 2011 évjáratkörkép >>>