Gróf Degenfeld - Tarcal

Tokaj 2014 évjáratkörkép

„Érezzük a klímaváltozást. 2014-ben az augusztusi csapadék nem tett jót, és a suzukii muslinca, megjelenése is új volt számunkra. A ’15-ös nyár pedig kivételesen aszályos volt. 6 éve kezdtünk átállni bioművelésre, mára minden terület ellenőrzötten biominősítésű. Ha forróság van, éjszaka permeteztünk – narancsolajjal és kénnel. Minden évnek megvan a sajátossága. Június végétől szinte éjjel-nappal itt vagyunk, mert a jó borhoz jó alapanyag kell. ’14-ben is vegyszerek nélkül, sok válogatással és jó csapattal tudtunk szép szőlőből jó bort készíteni, még ha kevesebbet is. Jó savak, és egy kis maradék cukor, ami szerintünk kell is az eleganciához.”
– Varkoly István, szőlész és Ujvári Vivien, borász

Borász: Ujvári Vivien
Az évjárat borainak dűlői: Terézia, Zomborka, Galambos, Mézes-Mály, Borkút
Terület: 35 ha
Éves termelés: 2014-ben 14 000 palack // Átlagosan egy évjáratban: 90 000 palack